Du som jagar/bor på Jägaretorpet betala på bankgiro 5722–1418 Organisations nr 836200–3322 eller Swish 123 539 85 24 konto jägaretorpet. Fakturaadress Kapellgatan 6 293 34 Olofström. Telefon 070-379 93 73 till Jourhavande Jägare eller Viltvårdare i Olofströms Jakt och Viltvård. Se jaktdagar och anmäl dig till Jourhavande Jägare om du vill deltaga på jakter.

Årets jaktdagar

Jaktdagarna blir klara denna månad. Nyutbildade jaktledare utbildade och blir mer delaktiga kommande Jaktsäsong. Eleverna från Jägarskolan i Olofström önskar en Mentor för att lära sig mer om jakt och diskuteras på kommande Jaktledarmöte eller Medlemsmöte.

Elever från Jägarskolan i Olofström besöker Jaktia i Svängsta och diskuterar vapen och ammunition.

Jakter på Jägaretorpet i Olofström

Årets deltagare i Jägarskolan Olofström bjuds in som gäster hos Olofströms Jakt och Viltvård. Kanske kan det vara blivande Jägare som kan växa fram som jaktledare i jaktorganisationen och vara delaktiga i praktiskt arbete med att bygga torn och förberedelser inför jakter. De har under kursen varit positiva och med glödande engagemang.

Nya Jaktlag i Olofströms Äsko/Kronsko 50301

Registrering av område för älg- och kronhjortsjakt enligt 33 § jaktlagen (1987:259) och 3 och 4 §§ jaktförordningen (1987:905)

På Webb för Äsko/kronsko 50301 hittar du nya fastigheter och Jaktlag.

Vildsvinsutvecklingen ställer nya krav på Jägaren och hunden.

Sikta på bakbenen om du inte hinner stanna!

Bilister se upp och minska Viltolyckorna i samband med nya födslar i naturen!

Nu är det "barnkammare i naturen" och föräldradjuren stöter bort års-kalvar, dvs de som är födda förra året! Var extra försiktig nu i trafiken.

Födslar
Rådjur Maj - Juni, Kronhjort April - maj, Älg Maj -juni och Dovhjort Juni-juli. (Rådjuren lämar födda kid och besöker dom flera gånger om dagen för att kiden skall dia och kan dyka upp framför bilen mitt på dagen!)  Vildsvinen stöter bort handjur från flocken som är 1-2 år som även dom skall söka nya revir.

Viltolyckor i Olofströms Kommun år 2019
Antal Rådjur 130 stycken, Älg 10 stycken, Dovhjort 1 styck, Vildsvin 48 stycken, Lo 1 styck och Utter 2 stycken.
 

Länk till Tips och råd vid Viltolycka

Rådjur.

Älgtjur, äldre tjurar håller sig undan från vägen hela året.

Dovhjortsstammen expanderar.

Välkommen till Jakt hos Olofströms Jakt och Viltvård i Olofström. Här kan du lösa Dagkort för jakt.

Arbete på Jaktmarken hos Olofströms Jakt och Vilt.

Styrelsebeslut i Olofströms Äsko/Kronsko 50301 startdag för Älgjakten år 2020

Älgjakten i Olofströms Äsko/Kronsko 50301 startar 2:a måndagen i oktober. Styrelsen återkommer efter nytt styrelsemöte med tilldelningsmodell och regler för älgjakten samt 3-års tilldelning.

Se mer information på webb för Olofströms Äsko/Kronsko 50301. 

Årsstämma Jägareförbundet Blekinge 14 maj klockan 18.00

Jägareförbundet Olofström deltar via Audio från lokaler i Olofström på Östra Storgatan 34 Olofström.

 

Valda ombud

Valda Jägare-ombud från Olofström. Ordinarie: Lars-Peter Runeson, Tommy Holmgren, Michael Örknér, Sven-Åke Kieninger och Emil Tumelius. Ersättare: Peter Hallström, Stefan Lilja, Erland Eriksson, Rudolf Germeroth och Mats Sigfridsson. Kallelse skickas ut till ombud via Länsföreningen.

Ny observation av Lo-djur utanför Kyrkhult i Olofströms Kommun.

Ny rapport om Lo-djur sydöst om Kyrkhult

Ny observation av Lo-djur via åtelkamera 22 april tidigt på kvällen. 23 mars var Lo synlig söder om Kyrkhult och även observerad på nytt hygge.

 

Troligtvis samma djur som fanns på åtelkamera utanför Fridafors. Löper i mars och kanske och "friar" i området.

Observation av Lo-djur sydväst om Kyrkhult

Observioner av Lo-djur allt vanligare i Olofströms Kommun. Det diskuterades  på Årsstämman hos jaktorganisationen i Olofström att göra en skrivelse till Länsföreningen och försöka diskutera förvaltning och samordning. 

Mer fakta om Lo-djur

Filmer Lo-djur

Sugga med 4 kultingar mellan Kyrkhult - Hemsjö.

Om ni får bilder på Lo-djur, Varg och Vildsvin vid åtelbesök skicka gärna dom vidare

Vi efterlyser nya bilder på Lo, Varg och Vildsvin som besöker och fastnar på åtelkamera. Vi vill kartlägga lokala förekomster som vi återrapporterar här på webben. När det gäller vildsvinen vill vi veta hur stora årets kullar är.

Skicka e-post på Lo-djur och Varg samt Vildsvin till e-post till Rovsjursansvarig i Olofström eller

Kontaktformulär

 

Representant i Länsförening och Ordförande med skyddsjägareväst.

Ansvarsområde med kontaktperson för Jakten i Olofström

Michael Björkman ansvarig för Viltdata i Olofström informerade på årsmötet.

Avskjutningsrapport Blekinge Jaktåret 2018/2019

Klicka på länken Viltdata i menyn så hittar rapport och diagram vad gäller avskjutning i Olofström.

Hos oss kan du lösa dagkort och vara med på Jakt i Olofström. Vi ansvarar för jaktledning med Huvudansvarig Jaktledare, Biträdande Jaktledare och Spårhundsekipage. jakten är begränsad till 12 jägare + jaktledning vid varje Jakt. Vill du ta med egen hund meddelar du det när du anmäler dig till Jourhavande Jägare på telefon 070-37 99 373. När du jagat hos oss flera gånger får du tillgång till vår elektroniska dagbok och kan anmäla dig till jakter. Visar du gott omdöme, ansvar och är trevlig så får du möjlighet att utbilda dig som jaktledare eller spårhundsekipage och på sikt tillhöra jaktledningen på Jägaretorpet. Det finns möjlighet att övernatta på vårt torp före och efter jakter. Välkommen till våra jakter hos Olofströms Jakt och Viltvård.

Vi är Rottweilers och framavlade som Boskapshund, Vakthund, och Draghund och bor samt patrullerar i området kring Jägaretorpet i Olofström.

Skjut rätt med webbjaktskolan

Här får du möjlighet att provskjuta på olika djur och läsa om konsekvenser av din träff samt lära dig en del om djurens anatomi.

Klicka här för att komma till Webbjaktskolan

Arkivet Historik jakten i Olofström från 1990

Arkivsamling från 1990

Historik från start av Jaktwebb i Olofström då Jägareförbundet Olofström, Kommunjakten och Olofströms Älgskötselområde och även några år efter Olofströms Kronsskötselområde.
(Informationen hämtas från gamla webben)