Du som jagar/bor på Jägaretorpet betala på bankgiro 5722–1418 Organisations nr 836200–9568 eller Swishnummer 123 027 94 14 konto jägaretorpet. Fakturaadress Kapellgatan 6 293 34 Olofström. Telefon 070-379 93 73 till Jourhavande Jägare eller Viltvårdare i Olofströms Jakt och Viltvård. Se jaktdagar och anmäl dig till Jourhavande Jägare om du vill deltaga på jakter.

Enligt en sedan tidigare planerad prishöjning är ordinarie pris för kollamasken trikin 200:- inkl moms. Jägareförbundets medlemmar ges en rabatt på 15% och med subventionen blir priset 50:-/kuvert inkl moms, fritt hemskickat. Använd rabattkoden SJF2021 när du kommit till Kassan och ska betala dina trikintester.

Lägre pris på trikintester!

Från 1 juli gäller följande medlemsrabatt för Jägareförbundets medlemmar:

Observera att subventionen tillfaller analyserande laboratorium som sedan gör ett avdrag på max 120:- på priset för trikinanalysen.

Mer information finns hos Vidilab, som är laboratoriet som utför analyserna.

Nu är det Sommar och Semester för många. Inom Jägarkåren tar även vi lite lugnt Juli månad med sparsam uppdatering. Jourhavande Jägare på Telefon 070-379 93 73 är alltid tillgänglig för Jaktorganisationen inom Olofströms Kommun.

Viltmat, recept och olika Tips

Jaktdagar på Jägaretorpet hos Olofströms Jakt och Viltvård

Är ni inte medlem och vill deltaga på Jakter anmäl er till Jourhavande Jägare på telefon 070-379 93 73.

Välkommen till Jakt i Olofströms jaktorganisation.

Bild från Sveriges sydligaste vildmark. Skyddsjägare har åter flyttat Jaktorn utan maskin. Skyddsjakt pågår för att förhindra vildsvinen kommer in i samhället.

Nybyggda torn utplacerade av tappra Jägare på Jägaretorpet. Kurtis, Henrik, Janne, Emil och fotografen Stefan.

Titta på filmen och sprid informationen.

Afrikansk svinpest och besök i NATUREN!

Länk till Informations-filmen tar 2 minuter, se filmen viktig information!

Myndigheters hemsidor (SVA)

Mer om Afrikansk svinpest som kan påverka hela den Svensk Grisnäringen.

Du kan läsa mer på SVA Vilt som finns på webb för Olofströms Skötselområde för Älg och Kronhjort. Där har vi samlat information från tidgare år, där kan du även se svar på från tidigare år för Olofström.

Nu börjar förberedelse inför Älgjakten med Samrådsmöte i Blekinge för ÄFO Väst.

Samrådsmöte och Projekt Mera Tall

Se information på webb för Olofströms Skötselområde för Älg och Kronhjort. 

Länk för mera information.

 

Var försikig vid bilkörning, älgkalvar ... är födda och vuxna djur rör sig intill vägarna.

Vilda djurungar ska lämnas ifred och håll Uppsikt över hunden

Under vår och försommar är det barnkammartid ute i naturen och de nyfödda vilda djuren kan ibland se ensamma och övergivna ut – men är inte det. Människan bör hålla sig undan och låta valpar, kalvar, kycklingar, kutar, kultingar och kid vara ifred.

Alla djur har olika beteenden. Några små fågelungar, till exempel kråkfåglar och trastar är ivriga att lämna boet innan de är riktigt flygfärdiga. Men... läs hela artikeln klicka här.

Lo-djur Olofströms Kommun

Mer fakta om Lo-djur

Filmer Lo-djur

Nordvästra kommunen mot Skåne och Kronoberg finns Lo-djur som beskattar rådjursstammen och övrigt vilt. 

Rapportera observationer av Rovdjur

Jägaretorpet hos Olofströms Jakt och Viltvård. Regler är utskickade till alla medlemmar i Jaktklubben.

Covid 19 rekommendationer hos Olofströms Jakt och Viltvård

Lokal Jägaretorps-grupp har anpassat dokument med regler och rekommendationer som Jägarna skall följa i dessa corona-tider. Gör vi det, så kommer detta att går bra, för det är nog så att förutom våra samlingar så är jakt en av de absolut säkraste fritidsintressen man kan ha med avseende på smittspridning.

Jakten Covid 19 regler och rekommendationer

Här hittar du råd hos Folkhälsomyndigheten

Hos oss kan du lösa dagkort och vara med på Jakt i Olofström. Vi ansvarar för jaktledning med Huvudansvarig Jaktledare, Biträdande Jaktledare och Spårhundsekipage. jakten är begränsad till 12 jägare + jaktledning vid varje Jakt. Vill du ta med egen hund meddelar du det när du anmäler dig till Jourhavande Jägare på telefon 070-37 99 373. När du jagat hos oss flera gånger får du tillgång till vår elektroniska dagbok och kan anmäla dig till jakter. Visar du gott omdöme, ansvar och är trevlig så får du möjlighet att utbilda dig som jaktledare eller spårhundsekipage och på sikt tillhöra jaktledningen på Jägaretorpet. Det finns möjlighet att övernatta på vårt torp före och efter jakter. Välkommen till våra jakter hos Olofströms Jakt och Viltvård.

Vi är Rottweilers och framavlade som Boskapshund, Vakthund, och Draghund och bor samt patrullerar i området kring Jägaretorpet i Olofström.

Arkivet Historik jakten i Olofström från 1990

Arkivsamling från 1990

Historik från start av Jaktwebb i Olofström då Jägareförbundet Olofström, Kommunjakten och Olofströms Älgskötselområde och även några år efter Olofströms Kronsskötselområde.
(Informationen hämtas från gamla webben)