Jaktorganisationen i Olofström trappar ner verksamheten några veckor och tar semester. Jourhavande Jägare är alltid tillgänglig i Olofström året runt. Juli 2019.

Filmer

Filmer om Jaktkunskap och ett stort urval av Jaktfilmer

Sätt dig i TV-soffan och nyttja din Smart-TV eller spela upp via din dator,

 

Du som jagar/bor på Jägartorpet betala på bankgiro 5722-1418 Organisationsnr 836200-3322 eller Swish 123 539 85 24 konto Jägartorpet. Telefon 070-37 99 373 till Jourhavande Jägare eller Viltvårdare i Olofström Jakt och Viltvård. Se jaktdagar och anmäl dig till Jourhavande Jägare.

Välkommen till Jakt hos Olofströms Jakt och Viltvård på Jägaretorpet i Olofström.

Jägareförbundet Olofström lokal Jaktvårdskrets för hantera jaktfrågor som ingår i nationella "Jakt- och Viltvårdsuppdraget" från Svenska Regeringen.

Jaktskyttebana i Mörrum. Trap och sportingbana öppen maj-augusti tisdagar och lördagar.Även vildsvinsskytte och älgbana. Banan är möjlig att hyra.

Jaktsskyttebana Fridafors.

Frivillig samverkan av Jaktlagen för att förvalta Älg- och Kronhjortsstammen i Olofströms kommun som idag är ca 33 000 hektar. Bildades 1998 med strategi att täcka Olofströms kommun.

Här finns länkar till Läsföreningar och Jaktvårdskretsar i hela Sverige.

Länk till central sida i Svenska Jägareförbundet och nationella kontakter.

Hundförare lyssnar på sin Jaktkompis som hittat vildsvin.

Drevjakt i vilttäta Blekinge

Se filmen Vildsvinsjakt med Stella och Rico, en spännande dag i skogen. Det kommer en uppföljare del 2 under Jaktresan i 27 Juli 2019, vi ser fram emot filmen.

 

All hundträning skall anmälas enligt regler som finns på skylten,

Karta för hundaktiviteter

Klicka här för att komma till tillåtna områden när det inte är Jakt.

Under vissa perioder förekommer jakt och då är träningsområdena stängda för hundträning.

 

Hundträningsområden  

Hundträningsområden I Halens naturreservat och vid Edvins väg ovanför Maxiberget finns särskilt markerade områden där hundar får vara utan koppel vid organiserad hundträning. Områdena kan användas av hundklubbar, föreningar och grupper som vill träna med sina hundar. Inom hundträningsområdena får hunden vara lös i samband med träning under förutsättning att de hålls under sådan uppsikt så att de inte springer utanför områdena. De får inte heller jaga eventuella vilda djur inom områdena.  

Läs mer på Hemsida för Olofströms Kommun

På vissa ställen passerar vandrings-, cykel-och ridleder intill träningsområdena. Tänk därför på att visa hänsyn till andra besökare i reservatet. Under vissa perioder förekommer jakt och då är träningsområdena stängda för hundträning.

Viltdata kontrollera om ert Jaktlag rapporterat övrigt vilt

Rapportering övrigt Viltdata pågår, kontrollera om ert jaktlag har rapporterat. Du kan själv gå in och analysera i Viltdata och se Statistik utan att logga in. Varje Älgjaktslag i Olofströms kommun har en registrerad Jaktledare och rapportör som rapporterar både Älg och övrigt vilt. Jägarna i Olofström. Rapportering pågår nu och du kan se statistik på Län- eller Krets-nivå. Gå in och analysera så fortsätter vi tillsammans att förbättra förvaltningen av Svenska Viltstammar. Se exempel ovan hur du fyller i för att hitta information. 

Länk till Viltdata

 

Tillökning i naturen håll hundarna kopplade!

Vad säger lagen, se nedan.

Lösa hundar i Naturen

Under tiden 1 mars till 20 augusti måste du hålla din hund under extra stor uppsikt när ni är ute i naturen. Detta framgår av paragraf 16 i lagen (2007:1150) om tillsyn över hundar och katter. Där står att hundar ska hindras från att springa lösa i marker där det finns vilt.

Läs mer om lagtexten här.

 

Jaktdagar och Jaktledare hos Olofströms Jakt och Viltvård, se länk nedan.

Ungdomar i Jakttornet som såg när Springerspanieln Caktus apporterade.

Adam och Ditte diskuterar med besökare.

Nya besökare och diskussioner.

Paus mellan besökarna i Solskenet.

Många besökte Jägarna på Äventyret Halen den 11 maj

Vi fanns tillsammans med Bågskytteklubben Snapphanen där Stefan Lilja, Gert-Ove Åkesson och Dieter Bernstein samplanerat platsen.

Vi hade jakttorn på plats där ungdomar fick klättra upp i jakttorn och se på när Dieter och Adam Bernstein visade upp Springer Spanieln Caktus som flera gånger under dagen apporterade perfekt och imponerade på våra besökare.

Vi visade olika fällor och diskuterade/svarade på frågor och berättade om möjligheter att besöka Olofström och jaga på cirka 2000 hektar med möjligheter att övernatta på Jägartorpet.

Många stannade och ställde frågor om jakten på marker som tillhör Olofströms Kommun och hur skyddsjakten fungerar med 16 skyddsjägare där alla ställer upp 24 timmar om dygnet 365 dagar om året. Jourhavande Jägare på telefon 070-37 99 373 svarar och noterar alla skyddsjaktsärende och viltolyckor. Medverkade under dagen från Jägarorganisationen i Olofström samt svarade på frågor gjorde Adam och Dieter Bernstein, Sven-Åke Kieninger och Lars-Peter Runeson och Stefan Lilja medverkade tillsammans med BK Snapphanen. Som Jägare är du välkommen att deltaga i vår verksamhet. Mer information hittar du på vår webb för Olofströms Jakt och Viltvård.

 

Webbjaktskolan

Hos oss kan du lösa dagkort och vara med på Jakt i Olofström. Vi ansvarar för jaktledning med Huvudansvarig Jaktledare, Biträdande Jaktledare och Spårhundsekipage. jakten är begränsad till 12 jägare + jaktledning vid varje Jakt. Vill du ta med egen hund meddelar du det när du anmäler dig till Jourhavande Jägare på telefon 070-37 99 373. När du jagat hos oss flera gånger får du tillgång till vår elektroniska dagbok och kan anmäla dig till jakter. Visar du gott omdöme, ansvar och är trevlig så får du möjlighet att utbilda dig som jaktledare eller spårhundsekipage och på sikt tillhöra jaktledningen på Jägaretorpet. Det finns möjlighet att övernatta på vårt torp före och efter jakter. Välkommen till våra jakter hos Olofströms Jakt och Viltvård.

Vi är Rottweilers och framavlade som Boskapshund, Vakthund, och Draghund och bor samt patrullerar i området kring Jägaretorpet i Olofström.

Halens Förvaltningsområde för Vildsvin

Projektet kommer att avslutas hösten 2018. Marker som tillhör Olofströms kommun är med i Halens Förvaltningsområde för Vildsvin ca 6500 hektar skall fortsätta enligt beslut i förvaltningsområdet.     

Kanske blir det start på ytterligare område med jaktlag i Hemsjö-trakten, jaktlagen är positiva till fortsättning efter samjakt förra jaktåret. Förfrågan skall göras i höst till alla jaktlag som deltog ca 4000 hektar. Är det något mer område som vill starta upp kan hjälpa till med erfarenheter, tips och råd.

     

Projekt Vildsvin i Olofström, klicka här och läs mera. 

Vi är en del av Jakt- och Viltvårdsuppdraget

Allt levande och icke levande ingår i ett ekosystem! Bakterier, Insekter, våra Djur, Luft/Vind, Vatten, Solen, Växter, Jord. Jägarna är de som tillbringar mest tid i skogen och läser du Jägarskolan är detta en del som ingår i utbildningen.

Olofströms Jakt och Viltvård är den del av Jägareförbundet Olofström och ingår i det allmänna uppdraget från regeringen.

Är du intresserad av innehållet och vill veta mera om innehållet?  

 

Välkommen till Olofström, här du kan bo och jaga. Om du vill delta på Jakter ring Jourhavande Jägare Tel 070-37 99 373. Jaktmarken är ca 2000 hektar och du kan läsa mera på vår webb och där hittar du även alla planerade jaktdagar. För varje jakt finns ansvariga personer utsedda och vill du ha egen hund med anmäler du det till Jourhavande Jägare när du ringer och anmäler dig till Jakten. Det finns också möjlighet att hyra Jägartorpet med eller utan övernattning.
  
Kontakta Jourhavande Jägare om ni vill bilda eget Jaktlag över en helg eller vardag och övernatta på Jägartorpet, vi ansvarar för Huvudansvarig Jaktledare, Biträdande Jaktledare och Eftersöksekipage vid varje Jakt-tillfälle. Öppet för alla Jägare även utanför Olofströms Kommun.
   
Vill Du/Ni använda egen jakthund meddela det vid bokning. Ring Jourhavande Jägare så återkopplar vi inom vår Jägarorganisation.
Här finns även möjlighet att vaka Vildsvin en kväll eller natt. Vi ansvarar för eftersöksekipage, eftersöksekipage bokas innan Jakt!