Säkerhetsvarning Jakttorn!

Varning kan vara förenat med Livsfara!

Någon/Några mindre begåvade människor utsätter medmänniskor för Livsfara!

Rapport från västra Blekinge om saboterade jakttorn. Var observant innan du klättrar upp i ett jakttorn och rapportera ev. sabotage till Polisen.

Du som jagar/bor på Jägaretorpet betala på bankgiro 5722–1418 Organisations nr 836200–3322 eller Swish 123 539 85 24 konto jägaretorpet. Fakturaadress Kapellgatan 6 293 34 Olofström. Telefon 070-379 93 73 till Jourhavande Jägare eller Viltvårdare i Olofströms Jakt och Viltvård. Se jaktdagar och anmäl dig till Jourhavande Jägare om du vill deltaga på jakter.

Planera för en heldag i skogen och medtag något att grilla.

Dekalskjutning 2019-10-19 för Jägare i Olofströms Jakt och Viltvård

Dekalskjutning klockan 10.00 - 12.00 på Brännaregårdens skjutbana. Avser Jägarna på Kommunmarken. Detta görs för att kontroll av vapen och 4 skott inom träffområdet på stillastånde figur.

Välkommen till Jakt hos Olofströms Jakt och Viltvård på Jägaretorpet i Olofström.

Snart är det Älgjakt.

Älgjakten i Olofströms Äsko/Kronsko 50301 börjar 26 oktober.

Se meny överst på sidan om du vill veta mer och klicka på  Äsko/Kronsko 50301.

Jaktorganisationen Olofströms Kommun i Sveriges Sydligaste Vildmark.

Lokal organisation

Jägareförbundet Olofström ingår Svenska Jägarebundets organisation som har allmänna uppdraget från Svenska Regering.

Styrelse

Webb för mer information

ÄSKO/Kronsko 50301

Olofströms skötselområde för Älg och Kronhjort. Jaktområde med tillräckligt storlek för att bära en egen älgstam.

Styrelse

webb för mer Information

Olofströms Jakt och Viltvård

Jaktorganisation i Olofström på marker som tillhör Olofströms Kommun. Här kan u lösa Dagskort för Jakt. Se jaktdagar

Styrelse

Webb för mer information

Jägareförbundet Olofström lokal Jaktvårdskrets för hantera jaktfrågor som ingår i nationella "Jakt- och Viltvårdsuppdraget" från Svenska Regeringen.

Jaktskyttebana i Mörrum. Trap och sportingbana öppen maj-augusti tisdagar och lördagar.Även vildsvinsskytte och älgbana. Banan är möjlig att hyra.

Jaktsskyttebana Fridafors.

Frivillig samverkan av Jaktlagen för att förvalta Älg- och Kronhjortsstammen i Olofströms kommun som idag är ca 33 000 hektar. Bildades 1998 med strategi att täcka Olofströms kommun.

Här finns länkar till Läsföreningar och Jaktvårdskretsar i hela Sverige.

Länk till central sida i Svenska Jägareförbundet och nationella kontakter.

All hundträning skall anmälas enligt regler som finns på skylten,

Karta för hundaktiviteter

Klicka här för att komma till tillåtna områden när det inte är Jakt.

Under vissa perioder förekommer jakt och då är träningsområdena stängda för hundträning.

 

Lösa hundar i Naturen

Under tiden 1 mars till 20 augusti måste du hålla din hund under extra stor uppsikt när ni är ute i naturen. Detta framgår av paragraf 16 i lagen (2007:1150) om tillsyn över hundar och katter. Där står att hundar ska hindras från att springa lösa i marker där det finns vilt.

Läs mer om lagtexten här.

 

Hos oss kan du lösa dagkort och vara med på Jakt i Olofström. Vi ansvarar för jaktledning med Huvudansvarig Jaktledare, Biträdande Jaktledare och Spårhundsekipage. jakten är begränsad till 12 jägare + jaktledning vid varje Jakt. Vill du ta med egen hund meddelar du det när du anmäler dig till Jourhavande Jägare på telefon 070-37 99 373. När du jagat hos oss flera gånger får du tillgång till vår elektroniska dagbok och kan anmäla dig till jakter. Visar du gott omdöme, ansvar och är trevlig så får du möjlighet att utbilda dig som jaktledare eller spårhundsekipage och på sikt tillhöra jaktledningen på Jägaretorpet. Det finns möjlighet att övernatta på vårt torp före och efter jakter. Välkommen till våra jakter hos Olofströms Jakt och Viltvård.

Vi är en del av Jakt- och Viltvårdsuppdraget

Allt levande och icke levande ingår i ett ekosystem! Bakterier, Insekter, våra Djur, Luft/Vind, Vatten, Solen, Växter, Jord. Jägarna är de som tillbringar mest tid i skogen och läser du Jägarskolan är detta en del som ingår i utbildningen.

Är du intresserad av innehållet och vill veta mera om innehållet?  

 

Vi är Rottweilers och framavlade som Boskapshund, Vakthund, och Draghund och bor samt patrullerar i området kring Jägaretorpet i Olofström.

Välkommen till Olofström, här du kan bo och jaga. Om du vill delta på Jakter ring Jourhavande Jägare Tel 070-37 99 373. Jaktmarken är ca 2000 hektar och du kan läsa mera på vår webb och där hittar du även alla planerade jaktdagar. För varje jakt finns ansvariga personer utsedda och vill du ha egen hund med anmäler du det till Jourhavande Jägare när du ringer och anmäler dig till Jakten. Det finns också möjlighet att hyra Jägartorpet med eller utan övernattning.
  
Kontakta Jourhavande Jägare om ni vill bilda eget Jaktlag över en helg eller vardag och övernatta på Jägartorpet, vi ansvarar för Huvudansvarig Jaktledare, Biträdande Jaktledare och Eftersöksekipage vid varje Jakt-tillfälle. Öppet för alla Jägare även utanför Olofströms Kommun.
   
Vill Du/Ni använda egen jakthund meddela det vid bokning. Ring Jourhavande Jägare så återkopplar vi inom vår Jägarorganisation.
Här finns även möjlighet att vaka Vildsvin en kväll eller natt. Vi ansvarar för eftersöksekipage, eftersöksekipage bokas innan Jakt!