Jaktledaren är nykelperson i jaktlaget och under den här kursen går vi på djupet. foto: Anja Kjellsson.

Jakttledarekurs Olofström 23-24 augusti

Är du jaktledare? Eller vill du bara veta mer om jaktledarens roll? Jaktledaren är en nyckelperson i jaktlaget och under den här kursen går vi på djupet.

4 platser kvar För mer information läs här. 

Anmäl ditt intresse här  så kontaktar vi dig.

Du som jagar/bor på Jägartorpet betala på bankgiro 5722-1418 Organisationsnr 836200-3322 eller Swish 123 539 85 24 konto Jägartorpet. Telefon 070-37 99 373 till Jourhavande Jägare eller Viltvårdare i Olofström Jakt och Viltvård. Se jaktdagar och anmäl dig till Jourhavande Jägare.

All hundträning skall anmälas enligt regler som finns på skylten,

Tillökning i naturen håll hundarna kopplade!

Vad säger lagen, se nedan.

Lösa hundar i Naturen

Under tiden 1 mars till 20 augusti måste du hålla din hund under extra stor uppsikt när ni är ute i naturen. Detta framgår av paragraf 16 i lagen (2007:1150) om tillsyn över hundar och katter. Där står att hundar ska hindras från att springa lösa i marker där det finns vilt.

Läs mer om lagtexten här.

 

Jaktdagar och Jaktledare hos Olofströms Jakt och Viltvård, se länk nedan.

Välkommen till Jakt hos Olofströms Jakt och Viltvård på Jägaretorpet i Olofström.

Ungdomar i Jakttornet som såg när Springerspanieln Caktus apporterade.

Adam och Ditte diskuterar med besökare.

Nya besökare och diskussioner.

Paus mellan besökarna i Solskenet.

Många besökte Jägarna på Äventyret Halen den 11 maj

Vi fanns tillsammans med Bågskytteklubben Snapphanen där Stefan Lilja, Gert-Ove Åkesson och Dieter Bernstein samplanerat platsen.

Vi hade jakttorn på plats där ungdomar fick klättra upp i jakttorn och se på när Dieter och Adam Bernstein visade upp Springer Spanieln Caktus som flera gånger under dagen apporterade perfekt och imponerade på våra besökare.

Vi visade olika fällor och diskuterade/svarade på frågor och berättade om möjligheter att besöka Olofström och jaga på cirka 2000 hektar med möjligheter att övernatta på Jägartorpet.

Många stannade och ställde frågor om jakten på marker som tillhör Olofströms Kommun och hur skyddsjakten fungerar med 16 skyddsjägare där alla ställer upp 24 timmar om dygnet 365 dagar om året. Jourhavande Jägare på telefon 070-37 99 373 svarar och noterar alla skyddsjaktsärende och viltolyckor. Medverkade under dagen från Jägarorganisationen i Olofström samt svarade på frågor gjorde Adam och Dieter Bernstein, Sven-Åke Kieninger och Lars-Peter Runeson och Stefan Lilja medverkade tillsammans med BK Snapphanen. Som Jägare är du välkommen att deltaga i vår verksamhet. Mer information hittar du på vår webb för Olofströms Jakt och Viltvård.

 

Webbjaktskolan

Hos oss kan du lösa dagkort och vara med på Jakt i Olofström. Vi ansvarar för jaktledning med Huvudansvarig Jaktledare, Biträdande Jaktledare och Spårhundsekipage. jakten är begränsad till 12 jägare + jaktledning vid varje Jakt. Vill du ta med egen hund meddelar du det när du anmäler dig till Jourhavande Jägare på telefon 070-37 99 373. När du jagat hos oss flera gånger får du tillgång till vår elektroniska dagbok och kan anmäla dig till jakter. Visar du gott omdöme, ansvar och är trevlig så får du möjlighet att utbilda dig som jaktledare eller spårhundsekipage och på sikt tillhöra jaktledningen på Jägaretorpet. Det finns möjlighet att övernatta på vårt torp före och efter jakter. Välkommen till våra jakter hos Olofströms Jakt och Viltvård.

Vi är Rottweilers och framavlade som Boskapshund, Vakthund, och Draghund och bor samt patrullerar i området kring Jägaretorpet i Olofström.

Halens Förvaltningsområde för Vildsvin

Projektet kommer att avslutas hösten 2018. Marker som tillhör Olofströms kommun är med i Halens Förvaltningsområde för Vildsvin ca 6500 hektar skall fortsätta enligt beslut i förvaltningsområdet.     

Kanske blir det start på ytterligare område med jaktlag i Hemsjö-trakten, jaktlagen är positiva till fortsättning efter samjakt förra jaktåret. Förfrågan skall göras i höst till alla jaktlag som deltog ca 4000 hektar. Är det något mer område som vill starta upp kan hjälpa till med erfarenheter, tips och råd.

     

Projekt Vildsvin i Olofström, klicka här och läs mera. 

Vi är en del av Jakt- och Viltvårdsuppdraget

Allt levande och icke levande ingår i ett ekosystem! Bakterier, Insekter, våra Djur, Luft/Vind, Vatten, Solen, Växter, Jord. Jägarna är de som tillbringar mest tid i skogen och läser du Jägarskolan är detta en del som ingår i utbildningen.

Olofströms Jakt och Viltvård är den del av Jägareförbundet Olofström och ingår i det allmänna uppdraget från regeringen.

Är du intresserad av innehållet och vill veta mera om innehållet?  

 

Välkommen till Olofström, här du kan bo och jaga. Om du vill delta på Jakter ring Jourhavande Jägare Tel 070-37 99 373. Jaktmarken är ca 2000 hektar och du kan läsa mera på vår webb och där hittar du även alla planerade jaktdagar. För varje jakt finns ansvariga personer utsedda och vill du ha egen hund med anmäler du det till Jourhavande Jägare när du ringer och anmäler dig till Jakten. Det finns också möjlighet att hyra Jägartorpet med eller utan övernattning.
  
Kontakta Jourhavande Jägare om ni vill bilda eget Jaktlag över en helg eller vardag och övernatta på Jägartorpet, vi ansvarar för Huvudansvarig Jaktledare, Biträdande Jaktledare och Eftersöksekipage vid varje Jakt-tillfälle. Öppet för alla Jägare även utanför Olofströms Kommun.
   
Vill Du/Ni använda egen jakthund meddela det vid bokning. Ring Jourhavande Jägare så återkopplar vi inom vår Jägarorganisation.
Här finns även möjlighet att vaka Vildsvin en kväll eller natt. Vi ansvarar för eftersöksekipage, eftersöksekipage bokas innan Jakt!