Nyheter

Nationella/internationella Nyheter
(Ny information varje dag, klicka på länken.)

 

Aktuellt [2019-04-16]
Jaktdagar Jaktåret 2019 (Uppdatering av jaktdagar klart i april) 
Jakttider  
Kalender Olofströms Jaktorganisation
Hundaktiviteter på marker tillhörande Olofströms Kommun

Styrelse och Valberedning Jägareförbundet Olofström

Jägarskolan i Olofström tränar med skjutsimulator!

Teoriprov planerat dem 4 april och nu provar vi ny teknik med skjutsimulator innan vi börjar skjuta på jaktskytte-banan i Mörrum. Simulatorn har flera olika program skjutning på älgbana 80 m, Vildsvinsskytte, prickskjutning på tavla, fågeljakt..
Tiden som är kvar innan teoriprov blir blandat med skjutning och varvat med frågor från jägarskolan i lektionssalen på Bredgatan. 

 

 

Årlig skjutledarträff 2019 med glada miner på Mörrums Jaktskyttebanor. Kontroll av banor och introduktion till nya skjutledare. Trap och sportingbanorna öppnar 9 mars klockan 9-13 och är öppna lördagar fram till 10 aug.

Dagordning Olofströms Jakt och Viltvård 2019-03-11

Ny Styrelse Olofströms Jakt och Viltvård

Ny Styrelse Jägareförbundet Olofström

Du som jagar/bor på Jägartorpet betala på bankgiro 5722-1418 eller Swish 123 539 85 24 konto Jägartorpet. Telefon 070-37 99 373 till Jourhavande Jägare eller Viltvårdare i Olofström Jakt och Viltvård. Se jaktdagar och anmäl dig till Jourhavande Jägare.

Välkommen till Jakt hos Olofströms Jakt och Viltvård på Jägaretorpet i Olofström.

Jaktdagar 2019 -2020  (Jaktdagar klara under mars, här kan du köpa dagkort)

 

Prislista på olika jakter 

 

Prislista om du vill hyra Jägaretorpet

 

 

Olofströms Jakt och Viltvård ny styrelse vid årsstämma

Nya Styrelsen i Olofströms Jakt och Viltvård   

Verksamhetsrapport 2018

Vi hälsar 17 nya medlemmar Välkomna som blev invalda på årsstämman i Jaktklubben.

 

Lördagen 11 maj kl. 10-15 besök Äventyret Halen 2.0 - inspirations- och aktivitetsdag i naturreservatet.

Olofströms Jakt och Viltvård kommer bl.a. att medverka tillsammans med Bågskytteklubben BK Snapphanen på gemensam yta. Måndagen den 25 februari är ett planeringsmöte med alla medverkande där slingan och aktiviteterna fastställs. 18–22 mars kommer Program och affisch/flyer vara klart för utskick. Vi återkommer med mer information. Just nu är det 16 olika föreningar och företag sanmält sitt intresse till planeringsdagen.

Jaktsamverkan

2019-02-19 "Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder" ca 40 jägare samlades för jakt efter predatorer och Hare. Via Skåne - Blekinge Stövareklubb tillkom sponsorer förutom deltagande Jägare och Lions Club. Insamlade medel kommer även detta år lämnas över till Barnavdelningen på Blekingesjukhuset.

Webbjaktskolan

Jägarskolan i Olofström - nästa lektion 2019-01-14 på Jaktia i Svängsta. Eleverna kan använda inlärda kunskaper och ställa frågor tll personalen om hagelgevär, hagelskytte, kulvapen, ballistik och ammunition.

Hos oss kan du lösa dagkort och vara med på Jakt i Olofström. Vi ansvarar för jaktledning med Huvudansvarig Jaktledare, Biträdande Jaktledare och Spårhundsekipage. jakten är begränsad till 12 jägare + jaktledning vid varje Jakt. Vill du ta med egen hund meddelar du det när du anmäler dig till Jourhavande Jägare på telefon 070-37 99 373. När du jagat hos oss flera gånger får du tillgång till vår elektroniska dagbok och kan anmäla dig till jakter. Visar du gott omdöme, ansvar och är trevlig så får du möjlighet att utbilda dig som jaktledare eller spårhundsekipage och på sikt tillhöra jaktledningen på Jägaretorpet. Det finns möjlighet att övernatta på vårt torp före och efter jakter. Välkommen till våra jakter hos Olofströms Jakt och Viltvård.

Vi är Rottweilers och framavlade som Boskapshund, Vakthund, och Draghund och bor samt patrullerar i området kring Jägaretorpet i Olofström.

Halens Förvaltningsområde för Vildsvin

Projektet kommer att avslutas hösten 2018. Marker som tillhör Olofströms kommun är med i Halens Förvaltningsområde för Vildsvin ca 6500 hektar skall fortsätta enligt beslut i förvaltningsområdet.     

Kanske blir det start på ytterligare område med jaktlag i Hemsjö-trakten, jaktlagen är positiva till fortsättning efter samjakt förra jaktåret. Förfrågan skall göras i höst till alla jaktlag som deltog ca 4000 hektar. Är det något mer område som vill starta upp kan hjälpa till med erfarenheter, tips och råd.

     

Projekt Vildsvin i Olofström, klicka här och läs mera. 

Vi är en del av Jakt- och Viltvårdsuppdraget

Allt levande och icke levande ingår i ett ekosystem! Bakterier, Insekter, våra Djur, Luft/Vind, Vatten, Solen, Växter, Jord. Jägarna är de som tillbringar mest tid i skogen och läser du Jägarskolan är detta en del som ingår i utbildningen.

Olofströms Jakt och Viltvård är den del av Jägareförbundet Olofström och ingår i det allmänna uppdraget från regeringen.

Är du intresserad av innehållet och vill veta mera om innehållet?  

 

Välkommen till Olofström, här du kan bo och jaga. Om du vill delta på Jakter ring Jourhavande Jägare Tel 070-37 99 373. Jaktmarken är ca 2000 hektar och du kan läsa mera på vår webb och där hittar du även alla planerade jaktdagar. För varje jakt finns ansvariga personer utsedda och vill du ha egen hund med anmäler du det till Jourhavande Jägare när du ringer och anmäler dig till Jakten. Det finns också möjlighet att hyra Jägartorpet med eller utan övernattning.
  
Kontakta Jourhavande Jägare om ni vill bilda eget Jaktlag över en helg eller vardag och övernatta på Jägartorpet, vi ansvarar för Huvudansvarig Jaktledare, Biträdande Jaktledare och Eftersöksekipage vid varje Jakt-tillfälle. Öppet för alla Jägare även utanför Olofströms Kommun.
   
Vill Du/Ni använda egen jakthund meddela det vid bokning. Ring Jourhavande Jägare så återkopplar vi inom vår Jägarorganisation.
Här finns även möjlighet att vaka Vildsvin en kväll eller natt. Vi ansvarar för eftersöksekipage, eftersöksekipage bokas innan Jakt!